Vem är vem

Created with Sketch.

Claudio Altamirano

Mestre de Bateria/Musikaliskledare
Claudio kom in i sambavärlden som 15åring i Stockholmsgruppen Unidos do Samba och har sedan dess livnärt sig på samba. Portela, União da Ilha är några av skolorna som han har fått chansen att spela med i Rio de Janeiro. Claudio har paraderat med Unidos do Viradouro, Unidos de Vila Isabel och Estácio de Sá, som är hans ”moderskola” i Rio. I Sverige och Europa spelar han bl.a. med Samba São Miguel, Bloco X och som 2:a sångare i London School of Samba. Mentorer är bl.a: Serrinha Raíz (Estacio de Sá), Mestre Chuvisco (Estácio de Sá), Mestre Ciça (Unidos do Viradouro), Mestre Jorjão (Mocidade Independente de Padre Miguel). Under åren har Claudio arrangerat workshops runt om i Sverige och Europa med olika mestres från Rio de Janeiro och satt ihop shower med gästmusiker/sångare från dom mest kända sambaskolorna i Brasilien. Claudio har spelat på de flesta betydande karnevaler i Sverige och Europa.

Gareth Stapleton Olin

Tamborimledare
Gareth har varit musiker i över 25 år och började spela samba med London School of Samba 2006. Sedan dess har han spelat i hundratals parader och shower över hela Europa och Brasilien och haft lektioner med några av världens stora sambamusiker. Sedan han flyttade till Stockholm 2015 har Gareth hunnit hålla i tamborimworkshops, lett en egen bateria, tamborimsektionen i olika grupper i Stockholm, samt tagit rollen som tamborimledare i Maravilha do Samba. Gareth anser att nyckeln till att spela är en blandning av en bra teknik, bra attityd och en rolig känsla.

Lorena Muñoz Perez

Chocalholedare
Lorena Munoz Perez akai "Lorrys " började i São Miguel med repinque år 2015. Strax därefter hittade hon kärleken till chocalhon Januari 2016. Med snabba framsteg och utveckling fick hon var med på sitt första stora framträdande på Bar Brasils Carnaval de Estocolmo, Münchenbryggeriet i Stockholm. Bara 3 månader efter hon höll chocalhon för första gången. Februari 2017 åkte Lorena till Rio de Janeiro för första gången och fick tillfället att gå en tre-dagars intensivutbuildning i chocalho. Med Estácio de Sás chocalholedare Thayane Cantanhêde. Hon kan idag bocka av på sin bucket list att gå paraden i Brasilien, något hon kommer satsa på att göra årligen. Repinique ligger fortfarande varmt om hjärtat och hon fick möjlighet att spela på olika grupper i Rio bl.a. Bloco Haddock Lobo och Simpatia é Quase Amor. Lorena har numera en ansvarstagande roll inom Maravilha do Samba som chocalholedare, Projektledare och Claudio Altamiranos högra hand och även med i organisationsgruppen för SES sedan start.

Ilyass Garara

Surdoledare
Ilyass startade sin sambaresa 2014 när han flyttade till Uppsala. Han lärde sig och spelade caixa med Samba São Miguel, sedan med Maravilha do Samba 2015. År 2016 bytte han till surdo de terceira som sedan dess varit hans huvudinstrument. Han har varit med i flera stora konserter med sina två band, inklusive Stockholms karnevalen på Münchenbryggeriet 2016 och 2018 och International Samba Festivalen i Coburg, Tyskland.